fredag 11. september 2009

Its Pizzatime

Jeg tenkte siden det er så masse Pizzasnakk om dagene nå, så tenkte jeg rett å slett at det var på tide å dele oppskriften min med seg. For Kyllingpizza er forferdelig godt, og garantert mye sunnere en hva mange andre kjøpepizzaer er. Greit det trenger litt mere tid, men når det er snakk om smak? Intet slår hjemmelagd mat, hvertfall intet som kommer fra en frysdisk.

Så hva er oppskriften da? Jo jeg tenkte litt på hvordan jeg skal lage den... men hvordan... det enkleste ville jo være å legge ut bilde av de forskjellige ingrediensene... men nei det gidder jeg ikke! SÅH

Pizza med kydling.

Du trenger til deigen:
Hvetemel, Sammalt spelt, GOD olivenolje, gjær, salt og vann.
Bruk 1/4 til 1/3 del spelt til Hvetemel, noen gode skjeer olje, en ts salt og en pakke gjær. Bland til en deig som såvidt slipper bollen (den skal være litt klissete), la deigen hvile mens du lager resten.

Pizzafyll:
Kutt 2 kyllingfilleter i biter, kutt 4 til 5 fedd hvitløk i små terninger. IKKE bruk pressa. Steik i panna med salt og pepper til den er nesten steikt gjennom.
Sett kyllingen til sides og la den kjøle seg litt.

Kna legg pizzabunnen på et bakepakir eller en plate smørt med olivenolje. Press den utover. så den blir tynn og jevn over hele.

Lag pizza saus med 3 SS saus fra boks, og 3 SS rød pesto, bland sammen, hell på midten av bunnen og smør utover i ring med en spiseskje.
Kutt en liten løk i ringer og spre ringene utover
Kutt en sopp i skiver og spre den utover
Spre kyllingen og hvitløken utover
Ha på et lag med hvitost (Norvegia eller lignende)
Kapp en fersk Mozarella (sånn du finner i en pose med lake i ostedisken) strø den utover
Skjær ca 50 gram engelsk Cheddar (Tine sin er ikke brukende)
Riv en god slump med Parmasan over Pizzaen.

Strø over et par klyper maldonesalt på toppen for å få osten sprø.

Stek i 16 - 18 minutter 200 grader

la kjøle 5 minutter og NYT DEN!!!

1 kommentar:

Steinar sa...

Høres fantastisk ut! Noen kjekke tips der gitt! Jeg foretrekker å ha osten på etter sausen og før fyllet, det blir liksom bedre stekt da og pizzaen ser finere ut også.