mandag 24. mars 2008

Slik skal du bli...

i tidligere tider heter det så fint på folkemunne, da var alt anderledes. Da var ting litt anderledes en hva de er i dag. Det er så mye friere å leve i dag, i motsettning til hva det var da.

Jommen sa jeg smør.

På 17 og 1800 tallet, forsåvidt den første 3/4 delen av 1900 tallet også, ble en født til et liv. Det meste var forhåndsbestemt.
En kom til verden, liten rosa og ekkel(nyfødte barn er ikke vakre, bare for å ha sagt det med en gang).
Var en født som første gutt av kongen og dronningen, ja da skulle en bli konge. Var en første gutt av en bonde, ja da var det bonde en skulle bli. Var en jente, og ens mor var en syerske, ja da var jo valget tatt.
Ved 18 til 25 årsalderen skulle en giftes, en skulle ha barn, en skulle stelle styre og alt dette her...
det er godt det er så mye enklere i dag...

Er du født av en Dronning i dag, blir du regent om monarkiet ikke er styrtet innen din tid er kommet, er du sønn av en bonde kan du ta odelen om du vil, om ikke så selger du skitten til naboen. Er du datter av en syerske, så kan du bli administrerende direktør for klesfabrikken, eller noen annen fabrikk om det skulle friste mere.
Når du er 18 til 25, skal du fortsatt være i full utdannelse, med gjeld over ørene til staten, du skal bo på en liten knøtt av en hybel, spise nudler til 10 kr for 5 pakningen, og skeie ut med en grandiosa på lørdag.
Du skal vis du vil stifte familie en gang mellom 25 og 40, få deg et par millioner kroner i gjeld og kjøre en flott BMW som pappa kan ha til jobb, og en 87 model Ford Fiesta, for barnehage transport.

Men det er fortsatt det samme, du skal som du skal... på en eller annen måte, skal du bare bli slik som samfunnet forventer at du skal være.

Det er ikke vi som har endret oss, det er samfunnet, og kravene som samfunnet stiller til oss...

Hvem er samfunnet?

Ingen kommentarer: