søndag 8. juni 2008

Alle de rare menskene

Alle de rare menskene.

Alle de rare mensken en treffer, i løpet av en reise. Som på ferja, den øverflyte ferja... tenkt litt på hva alle folkene som er om bord er der for? Hva de egentlig gjør? Hvorfor de er der?
Du har sikkert tenkt det, hvordan de ser ut, hva de er hva de driver med, hvorfor de går der de går, hvorfor har de på seg de klærne, som den dama der borte: hun litt vel smålubne med den blå tightsen, og den blå genseren, hvordan i alle dager har hun klart å kle seg slik? Hvorfor i alle dager bestilte den dama ekstra bacon på komla på båten? Helt ærlig, du har sikkert sittet der sett på henne tenkt hva i alle dager er det med folk som er slik gjør slik eller kler seg slik? Hvorfor i alle dager har den mannen der borte? Den mannen i jeans og finskjorte, han med den finskjorta som ikke er strøket, hvorfor har han på seg solbrillene inne, ikke sånne vanlige solbriller, men alpinbriller, sånne ekte shellbann… real fake.
Hva er det som feiler den gjengen med guttunger? Hva er det som er galt med de foreldrene forstår at de ikke skal gi de stakkar ungene mer sjokolade? Helt ærlig han gutten i shorts og grønn skjorte der, han med briller? Han kommer helt garantert til å falle ned å skade seg om han ikke slutter å hoppe i sofaen snart… hvorfor bryr ikke foreldrene seg, eller er det kanskje han ekstremt høye tynne mannen som står å halvsover ved kassen i kiosken, han nummer 3 der som ikke helt klarer å bestemme seg for hvor mange sveler og hvor mange pølser han skal ha? Er det kanskje han som er faren? Mulig i så fall har han ikke helt kontrollen over ungene sine… hva i alle dager, de 2 jentene som kommer der? Kunne de ikke ha sminka seg litt bedre hvertfall? Litt annerledes? Hallo hvor mye svart kan en egentlig få rundt øynene? Helt seriøst? Kunne vel hvertfall tatt en litt anene bluse på seg? Rødt jada fint det men det må være måte på. Neimen der klarte den dama i tights å ta med seg enda en komle… hun var sikkert sulten, skjønt hun trengte vel kanskje ikke tatt den siste komla der, egentlig ikke den første heller men hun trengte vel noe mat? Hmmm
Hva er det med han gutten som spiser sveler der over? Han ser jo ut som han virkelig nyter det… slikker seg rundt munnen… hmmm rart med det noen setter seg virkelig inn i dette med å spise maten sin.
Hehe han der var virkelig fasinert av den modelen av ferja som står i monteren der… står å peker og forklarer til ungene sine… helt ærlig ungene dine ville heller ha vært i kiosken å spist is… hehe sjekk den lille gutten med den svære softisen… stakkar den klarer han aldri spise… den kommer til å falle av før han klarer å spise den… men fornøyd ja det ser han ut som han er… hmm han matrosen var kjekk? Hvor kom han fra? Oi den der mannen så sliten ut, han i arbeidsklær fra vassbakk og stol… stakkar sikkert på vei hjem for dagen? Nå så sent…
Hva i alle dager er det for ei skriking? Å det var den rare ungen med softisen ja… jeg tenkte den kom til å falle. Hmmm var det også hans unge… stakkar mann hvor mange har han med seg? Har han ingen mødre til dem?

hva er det egentlig med han der raringen som sitter der dekka i hår? Hans om sitter å skriver på en Mac? Han var rar han? Feiler det han da?