søndag 10. februar 2008

De glade minnene...


Ting kommer å går her i livet... Her forleden dag kjørte jeg forbi Brusand og så at ungdomshuset hadde måtte vike for utviklingen. Der hvor det en gang sto et rødmalt falleferdig hus, med 70000 minst dugnadstimer nedlagd, var det kun en utplattet grusflate igjen...

Disco 44 er en av de tingene som gikk...

Alle som er i min generasjon, og fra Jæren har hatt et forhold til Disco44 BrUSAnd... på en eller annen måte har det vært en eller annen forbindelse.
På Disjoen lærte vi å danse, en fot frem, en fot til bake, en fot til siden, andre foten til siden, en fot frem, en tilbake, osv osv... armene rett ned, ingen hoftebevegelser, steinvaska dongri, BALL genser, langt hår i nakken, piggsveis på toppen, jenter som gutter, samme opplegget. Vi danste klinedans til langt på natt (les 0100) vi hadde mange vår første opplevelse med alkoholen, vi fikk vår første kjæreste, og for de av oss som var medlem i BU, lært en hel masse om ungdomsarbeide, kommunale innstanser i Hå kommune, lokalt engasjement og mot engasjement.

Evulusjonen gjorde sin jobb på BrUSAnd også, så med tiden kom breakdance, hip hop, og mere til... piggsveis forsvant, og ble ersattet av mere moderne frisyrer, BALL genser ble skiftet ut til fordel for tskjorter, cowboyboots gjorde sitt inntog, og det samme gjorde Levis 501... Verden var ukomplisert og udramatisk om en gikk på fredager på Disco44 BrUSAnd.

En utekveld på Brusand kostet ca 50 kr, 20 kroner til Discoen, 10 kr til 0,5liter fanta mandarin i buå, pluss 20 kr for en store pomfri med dobbel ost og remulade... det var gode tider...
Tro hva det ville kostet i dag?

Etterhvert som årene gikk forsvant folk fra Disjoen, og det ble mindre og mindre engasjement i BU laget i Ogna. Verden gikk videre...

Jeg sluttet i BU når jeg flyttet fra bygda, da var min tid over... noen andre overtok og fortsatte så vidt meg fortalt med tevlinger, og disjo.

Nå er ungdomshuset borte for godt, en mannsalder servet det BU og ungdomen i Ognabygda, alle dager med fritidsklubb, tevlinger og Disco44 BrUSAnd.

Ingen ting varer evig. Ting kommer og går, buå på Brusand er også borte, også den måtte vike,... handleslaget skal snu åpningen.
Men det finnes håp i hengende snøre... Coca-Cola har lansert en ny fanta... med mandarin!!! For de av oss som vet bedre en den oppvoksende generasjon, så vet vi at dette ikke er noe nyhet... en relansering er det snakk om... selv om det nå er snakk om en plastflaske og ikke glassflaske, selv om den finnes med mere fancy etikett, selv om den egentlig ble erstattet av fanta appelsin når Ringnes tapte kampen om Coca-Cola produktene... I Norge hadde vi ikke fanta appelsin før vi hadde fanta mandarin, appelsinbrus det var Solo det... Gult er kult... So High Solo(w)

Uansett ting kommer og går, Disco44 BrUSAnd er borte, fanta mandarin er tilbake... skal stikke å kjøpe en store pomfri med dobbel ost jeg...

Ingen kommentarer: