søndag 10. februar 2008

Våkenatt

Stille i huset. Veldig stille i huset, ikke en lyd å høre, ingen lyd ute...

Verden gikk forbi, helt forbi. Han lå der, kikket på klokka på nattbordet, den hadde flyttet seg igjen. Enda en halvtime var gått... Det var mange halvtimer siden han så på den første gang. Han var skamtrøtt, men fikk ikke til, fikk ikke til å sove... et eller annet var det som gnagde i han. Noe var det der, men han viste ikke hva. Det gjorde det hvertfall ikke lettere å sove av den grunn.
Ikke en eneste lyd å høre, ikke en eneste reaksjon. Ute var det stille, helt stille, ikke et vindpust, ikke en krusning i løvet, ikke en regndråpe... det var foresten lenge siden det hadde latt være å regne nå, dette måtte være første natt uten regn på lenge, hvertfall en måned. Tro hva det var som skyltes?
Tro hva andre folk drev med nå? Ligger alle andre også å sover? Er det noen som ikke sover nå? Kjenner han andre som var våkne?
Han hadde sovet litt dagen i forveien det var kanskje det som gjorde det? Rart.
Tro om han skulle vasket litt opp? Oppvasken etter middagen i gårkveld sto jo enda på benken inne på kjøkkenet.
Kanskje han skulle gå ned i kjelleren og legge seg der?
Kikket på klokka en hel time var gått, klokka var nå halv 7 og det var søndag, verden var fortsatt i dvale, morgentåka var begynt å komme inn over, det var så stille i luften og på sånne dager ble det ofte tåke... var slik det ville ofte være...
Nå måtte han sove... ellers fikk han det bare igjen til kvelden igjen.

Et eller annet var det han tenkte på, men han viste bare ikke hva.... et eller annet

Ingen kommentarer: