søndag 3. februar 2008

Gode dager


Bolle søndag er en lang tradisjon. En veldig lang faktisk.... nå er den over for i år... jeg formelig triller avgårde og kjenner buksa er fylt til randen... av vaniljekrem, av gjærbakst og av andre godsaker :)

Godt å sitte å trykke i trynet, kjenne overfloden som velter over en, slenge seg på sofaen, ned i armkroken og kjenne søndagsmodusen sakte siger over en.

Fastelaven heter det på fint, i gamledager da fastet man etter fastelaven, det var lite igjen av lageret fra høsten før, og det passet egentlig fint å spise litt lite nå på denne tiden av året. Vinteren er på sitt sterkeste enkelte plasser, mens her på min kant merkes det a snart er det over, en god måned til nå... så er det slutt på vinteren.
På jæren passer egnetlig fasten inn med våren... den kommer tidlig her, du merker i slutten på februar at noe er på gang, det sås på jordene, det pløyes og verden våkner til liv.

Fasten er over når våren kommer, for enkelte andre tar aldri fasten slutt. Det er desverre noen i denne verden som aldri får vite hva misslykkede bringebærboller er... de vet ikke hva meget vellykkede kombiboller eller skamgode vaniljeboller er... de finner aldri ut hva man skal gjøre om man går tom for vaniljekrem midt i baksten... og hvertfall ikke hvordan en skal løse et stort problem som at syltetøyet renner ut av bollen... de vet ikke hva syltetøy er.... deres eneste tanke er å finne et glass vann, en liten bolle ris... de smiler lykkelig over en vedkubbe... da kan en lage litt mat i minstefall.
De husker enda den kjekke dagen for 4 år siden... den dagen de hadde en suppe med kjøtt i... de drakk juice som de hadde fått av en hyggelig FN soldat, de kjente smaken av tannkrem og fikk en 3 år gammel tskjorte med Viking logo på, en shorts som egentlig var 3 nummer for stor, men den passet... den var jo ikke brukt en gang, den forigge eieren hadde sikkert samme problem.
De smiler over sånne dager, de ser ikke nyheter, de aner ikke hva fanta smaker eller hva 3 timer i en armkrok sløvende med seg selv og andre, film på tven og verdens deiligste mat på bordet...

Det er godt med gode dager, og heldigvis er fastelavenssøndag over... nå kan vi alle løpe til Sats å trimme av oss litt... hvertfall noen av oss....

Ingen kommentarer: