lørdag 17. mai 2008

Hipp hipp


Så var den her. atter en gang skal vi ut som et folk, som et samlet rike, vi skal legge hele våre stridigheter tilsides, vi skal feire, uavhengig av hvor vi kommer fra, hvem vi er hva vi gjør og hvordan vi gjør de... vi skal feire vår felles 194 bursdag... hipp hipp hurra... det er is, masse is, det er flagg masse flagg, åpne skoler og barneleker, vi går i tog, ikke masjerer som en millitær greie, nei vi sender barna våre ut... hvem husker ikke sekkehopping, eggeløp, opprevet findress, pølser i brød, 17maikomiteens evige stress for å få hele dagen til å bli en perfekt opplevelse... hvert år ble det de... Jeg vokste opp sammens med noen halvtamme folk fra et par nabobygder, dette påvirket meg... eggeløp var ikke som andre steder... det gjaldt liksom å miste egget... ikke offisielt, men den som knuste egget... han ble husket... egentlige vinneren vel han var det ikke noen som brydde seg masse med... helten var han som krasja egget :) Eller han som hoppet så hardt i sekken at bunnen raknet...
17 mai bringer masse gode barndomsminner... altid sol, altid sommer, skolen er pyntet med flagg og bjørkekvister, noen holder en flott tale om hvor deilig og godt det er... joda :)

Grattis med dagen, det er snart tid for en ny feiring, nå med grillmat og kos... toget det la vi bak oss for en stund siden... dritt i fargen på flagget... så lenge det er rødt hvitt og blått var det en som sa... :) heis det og gled deg... vi har klart oss til nå, vi klarer det meste videre :)

Ingen kommentarer: